Ytterligare information
Region | Auvergne |
---|---|
Mjölktyp | Ko |
95.00kr
Osten tillverkas främst under sommar och höstmånaderna, i bergen i östra delen av Auvergne, på mjölk från lokala korraser så som Salers-kor. Salers-kor är egentligen en köttras och deras förmåga att ta sig fram i bergig terräng har med tiden gjort dem lokalt anpassade här. Salers-kon ger inte lika många liter mjölk som en mjölkko, men istället har Salers-kor en utomordentlig ystningskvalitet på sin mjölk. Bergsbetet bidrar till mjölkens kvalitet och den har en bättre sammansättning av kasein (ostprotein), som gör den mycket lämpad till att göra ost på. Osten upplevs friskare och örtigare än sin kusin Bleu d’Auvergne, och något mindre salt.
Region | Auvergne |
---|---|
Mjölktyp | Ko |
Östermalm
Nybrogatan 6
Tel: 08-660 58 33
E-post: info@androuet.se
Öppettider: tis-fre 11:00-18:00 * lör 11:00-16:00.
NK Saluhall
Hamngatan 18-20
Tel: 08 762 80 94
E-post: androuetost.sth@nk.se
Öppettider: måndag – fredag 10.00 – 19.00. lördag 10.00 – 18.00. Söndag 11.00 – 17.00. Se alltid nk.se för aktuella öppettider.
Södermalm
Götgatan 39
Tel: 08-641 90 20
E-post: gotgatan@androuet.se
Öppettider: tis-fre 11:00-18:00 * lör 11:00-16:00